Melk En Dadels

(Nadia Zerouali - Hardcover - Sanne van Oosten Saloua Moussaoui El Kauthar Bouchallikht Houria Moussaoui El)

€ 24.95
Melk en Dadels - 100 geheime recepten van Marokkaanse moeders

Melk en Dadels is een uniek kookboek waarin de lievelingsgerechten van 20 moeders van bekende en andere bijzondere Marokkaanse Nederlanders centraal staan.
De recepten in dit boek zijn via een mondelinge traditie van generatie op generatie overgedragen en steeds verder geperfectioneerd. Het boek is geboren uit de wens om de liefde voor de Marokkaanse keuken met anderen te delen en dit culinair erfgoed te bewaren.

Melk en Dadels is geen alledaags kookboek. De moeders delen niet alleen hun liefde voor lekker eten, maar ook hun geschiedenis met de lezer. Ze laten ons genieten van nostalgische verhalen over hun eigen moeder die brood bakte in een klei-oven of tuinbonencouscous maakte van zelf verbouwde groenten. De kinderen vertellen over hun lievelingsgerecht en de herinneringen die daarbij horen. Mama's ovengerecht van kip met ingelegde citroenen is de favoriet van chef-kok Mounir Toub. Cabaretier Najib Amhali vindt niets lekkerder dan de Marokkaanse tonijnsalade van zijn moeder. Boutaïna Azzabi wilde niet naar het buitenland afreizen voordat zij zaalouk, een warme salade van gebakken aubergine, had leren maken van haar moeder. Voor rapper Sef is een uitzondering gemaakt: hij deelt zijn lievelingsgerecht gehaktballetjes in tomatensaus, dat onlosmakelijk verbonden is met herinneringen aan zijn Marokkaanse vader.
Het resultaat is een gevarieerd boek vol goed uitvoerbare recepten, met de achterliggende verhalen over de oorsprong en ontwikkeling van de gerechten, uitstekende receptfoto's en prachtige foto's op locatie die recht doen aan de hoofdpersonen van de verhalen.

Melk & Dadels is een initiatief van ROSE stories in samenwerking met Nadia Zerouali.
Nadia Zerouali is bekend van onder meer 24Kitchen en de Arabia kookboeken. ROSE stories ontwikkelt producten en initiatieven, waarbij het concept 'sharing' centraal staat. Zij legt verhalen, kennis en gebruiken van vrouwen over de hele wereld vast en deelt deze met de wereld, zodat ze worden doorgegeven en blijven bestaan.
...Meer
 
 
Winkel Levertijd Prijs Prijs Inc  
Op werkdagen voor 21:00 uur besteld morgen in huis € 24.95 € 24.95 Bekijk Product >
Leverbaar vanaf 03-12-2014 € 24.95 € 24.95 Bekijk Product >
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis € 24.95 € 24.95 Bekijk Product >
Op werkdagen voor 22:30 uur besteld, volgende dag in huis € 24.95 € 24.95 Bekijk Product >
 

Gegevens

Auteur: Nadia Zerouali
Vorm: Hardcover
Uitgever: Sanne van Oosten Saloua Moussaoui El Kauthar Bouchallikht Houria Moussaoui El
Sub-categorie: Kookboeken
ISBN-13: 9789079679256
ISBN-10: 9079679258

Beoorderlingen

We hebben nog geen beoorderlingen voor dit artikel.
 
 
 
Prijswijzer.com gebruikt cookies om u beter van dienst te zijn. Klik hier voor meer informatie. Sluiten